Με άρωμα Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε το τρίτο «e-ThesSummerSchool»

Δεκέμβριος 2020

Από τη Δευτέρα 28 μέχρι και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 διοργανώθηκε το σχολείο επιχειρηματικότητας «e-ThesSummerSchool» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ήταν η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η εξ αποστάσεως εκδοχή του πολύ πετυχημένου θερινού σχολείου επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool».

Μέσα από το πρόγραμμα, οι συντελεστές του επιδίωξαν να προάγουν την επιχειρηματικότητα στους νέους και νέες που συμμετείχαν, παράλληλα με την ανάπτυξη δημιουργικών και τεχνικών ικανοτήτων που θα αποτελέσουν βάση για την επαγγελματική τους επιτυχία στο μέλλον.

Το τρίτο «e-ThesSummerSchool» παρακολούθησαν 28 μαθητές και μαθήτριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέσω πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως επικοινωνίας και με την αξιοποίηση διαφόρων διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Όσοι συμμετείχαν στο 12ωρο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την επιχειρηματικότητα. Στο τέλος, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση της συνολικής τους εμπειρίας στο πρόγραμμα. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των ερωτηματολογίων, οι συμμετέχοντες έμειναν σε ποσοστό 92% πολύ ικανοποιημένοι με την οργάνωση του προγράμματος. Μάλιστα για όλους, έπειτα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, η πιθανότητα ανάπτυξης προσωπικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στο μέλλον αυξήθηκε!

Το πρόγραμμα «e-ThesSummerSchool: Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες» διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Γιάννη Νικολαΐδη.

Το 3ο «e-ThesSummerSchool» πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, Alumil, Exelixis Software, Crystal, Εκδόσεις Κριτική, Employ Edu, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Είπαν για το τρίτο e-ThesSummerSchool

quote

Κύριε καθηγητά, φίλε Γιάννη. Φαίνεται πως έχετε κάνει φοβερό σχεδιασμό στη θεματολογία αλλά και στην παρουσίαση, ώστε να τους κρατάτε σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Να σκεφτείς πως είχαμε διάφορες -πρωτόγνωρες- συζητήσεις όλες αυτές τις μέρες, προφανώς από τα ερεθίσματα… Από τις λίγες φορές που «έκλεψα» ακουστικά κατάλαβα ότι κρατάτε όλη τη φρεσκάδα και την αμεσότητα που χρειάζεται για την επιτυχία του εγχειρήματος. Χωρίς να είμαι ειδικός στο χώρο, βρίσκω το εγχείρημα πρωτοποριακό, ικανό να δώσει καλή ώθηση στα παιδιά. Ευχαριστούμε, καλή συνέχεια!

– Πέτρος Μάντακας

quote

Εκπληκτικό πρόγραμμα! Σας ευχαριστώ πολύ για τα τόσα πολλά ερεθίσματα που δώσατε στο γιό μου! Έμαθε πράγματα, ενθουσιάστηκε, προβληματίστηκε και ξεκίνησε να σκέφτεται το μελλοντικό του εαυτό. Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι να συνεχίσετε αυτή την υπέροχη προσπάθεια και ελπίζω να τα ξαναπούμε στο μέλλον! Θα ήταν ωραία να παρακολουθήσει και το δια ζώσης πρόγραμμα. Να είστε καλά. Καλή Χρονιά!!!

– Βάνια Κάμτσιου

quote

Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί ο γιος μου [όνομα μαθητή] μετά τη λήξη του σεμιναρίου συνεχώς αναφέρεται σ΄αυτό, καθώς και στις σπουδές του στο ΠΑΜΑΚ…αντιλήφθηκα ότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργήθηκε πολύ θετικό κλίμα και οι συζητήσεις υπήρξαν εποικοδομητικές και γόνιμες! Συμβάλατε στην αλλαγή του τρόπου σκέψης, διευρύνατε τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών και το σημαντικότερο νιώθουν ότι μπορούν να απευθυνθούν σε εσάς για τυχόν προβληματισμούς τους… Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για το γιο μου, που είναι μαθητής στη Γ΄ Λυκείου!!!!

– Σιδερή Λεύκελη

quote

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έννοιες και λέξεις που δεν τους ήταν οικείες ή δεν είχαν ξανακούσει. Απόκτησαν μία πρώτη επαφή για ορισμένες λειτουργίες του κόσμου των ενηλίκων. Η ανταπόκριση που είχε τουλάχιστον η κόρη μου ήταν πέραν του αναμενόμενου θετική, τόσο που μου ζήτησε να παρακολουθήσει και τον επόμενο κύκλο.

– Κωνσταντίνος Λιαρετίδης

quote

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία με άψογη οργάνωση βοήθησαν την κόρη μου να διευρύνει τους ορίζοντές της και να σκεφτεί πέρα από τα συνηθισμένα μαθησιακά περιβάλλοντα. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στα επόμενα θερινά σχολεία. Ανυπομονώ να συμμετάσχει και η μικρότερη κόρη μου στην κατάλληλη ηλικία.

– Δημήτρης Τζεφαλής

quote

Στην επαρχιακή πόλη που ζούμε έχουμε μεγάλη ανάγκη από ενημέρωση και προσανατολισμό όσον αφορά τις σπουδές, τους επαγγελματικούς δρόμους, την υποστήριξη των νέων ανθρώπων να κάνουν επιλογές συνειδητά, υπεύθυνα και κυρίως κάνοντας δικά τους σχέδια για το μέλλον.

– Μαρία Αδαμίδου

quote

Είναι μία πολύ εποικοδομητική εμπειρία για τους νέους και ειδικά για εμάς που είμαστε στο βόρειο άκρο της χώρας.

– Ρούλα Λεύκελη

Αναφορές στον Τύπο