Το δεύτερο «e-ThesSummerSchool» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ιούνιος 2020

Έπειτα από την αξιοσημείωτη επιτυχία που είχε το πρώτο εξ αποστάσεως σχολείο επιχειρηματικότητας «e-ThesSummerSchool» και δεδομένων των συνθηκών λόγω της υγειονομικής κρίσης, αποφασίστηκε η ακύρωση του προγραμματισμένου, για το καλοκαίρι του 2020, «ThesSummerSchool» και η διοργάνωση στη θέση του, του δεύτερου «e-ThesSummerSchool».

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, οι νέοι και οι νέες που συμμετείχαν στο 24ωρο πρόγραμμα, παρακολούθησαν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων, ανέλυσαν μελέτες περίπτωσης, πραγματοποίησαν τεστ προσωπικότητας και έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την επιχειρηματικότητα.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τροφή για σκέψη και προβληματισμό, αλλά και απαντήσεις σε ζητήματα που άπτονται της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων.

Το πρόγραμμα «e-ThesSummerSchool: Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες» διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης.

Το 2ο «e-ThesSummerSchool» πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, Alumil, εκδόσεις Κριτική, Employ EDU, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Δείτε επίσης

Την συνέντευξη του κυρίου Φούσκα στο TV100 σχετικά με το ThesSummerSchool [ξεκινάει στο 01:16:00]

Είπαν για το δεύτερο e-ThesSummerSchool

quote

Ευχαριστούμε για το όμορφο σεμινάριο. Αρχικά έπεισα τις κόρες μου με δυσκολία να το παρακολουθήσουν, αλλά στη συνέχεια άκουσα πολύ όμορφα σχόλια, που μου απέδειξαν πως το ευχαριστήθηκαν και τους «έμεινε» κάτι.

Αυτά τα σεμινάρια είναι πιθανά λαχεία για το μέλλον τους. Μπορεί να τους αφήσουν από απλά μια καλή ανάμνηση, μέχρι να ακούσουν κάτι που θα τους εμπνεύσει και θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης και σκοπό της ζωής τους.

Ευχαριστώ και πάλι για την αφοσίωση σας που εμπνέει τους νέους.

– Γρηγόριος Διδασκάλου

quote

Τα online μαθήματα ήταν πολύ ωραία και σίγουρα μου δημιούργησαν κάποιες σκέψεις για το μέλλον: δηλαδή αν θέλω να γίνω επιχειρηματίας ή στέλεχος σε μια επιχείρηση. Το μάθημα ήταν πολύ καλό και οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε ήταν διατεθειμένοι να απαντήσουν σε όλες μας τις ερωτήσεις. Επίσης ο κύριος Φούσκας και ο κύριος Νικολαΐδης μας εξηγούσαν πάρα πολύ καλά αυτά που μας έδειχναν στις παρουσιάσεις στο power point.

Ο μαθητής

Γρηγόρης Ζιάκας

quote

Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από όλο το πρόγραμμα και έμαθα περισσότερες πληροφορίες για την επιχειρηματικότητα απ’ότι περίμενα. Οι ώρες και οι μέρες ήταν επαρκείς και η εναλλαγή των ομιλητών έκανε όλη την διαδικασία πιο ευχάριστη. Πολλοί προβληματισμοί μου ξεκαθαρίστηκαν, καθώς όλοι οι ομιλητές γνώριζαν το αντικείμενο τους άριστα. Νιώθω ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω και χαίρομαι που παίρνετε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσετε ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα, βοηθώντας πολλά παιδιά στο να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Η μαθήτρια

Μαργιάννα Σπυροπούλου

quote

Ήταν ωραίο και ενδιαφέρον γιατί έμαθα πράγματα που δεν ήξερα και αυτό μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον. Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που μας μεταλαμπαδεύσατε.

Ο μαθητής

Κελέσογλου Χρήστος

 

quote

Σας ευχαριστούμε πολύ! Η κόρη μας [όνομα μαθήτριας] έμεινε κατενθουσιασμένη! Θα το προτείνουμε και αλλού. Καλή συνέχεια!!!

– Ελευθέριος Φωτεινός

quote

Σας ευχαριστούμε για την εποικοδομητική εβδομάδα που προσφέρατε μέσω του εξ αποστάσεως θερινού σχολείου στα παιδιά μας.

– Φωτεινή Κ. Χατζηευστρατίου

quote

Σας ευχαριστούμε εσάς και όλη την ομάδα σας για την πραγματοποίηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας για νέους!

– Σοφία Μητροπούλου – Μπάρεσελ – Μπόφινγκερ

quote

Σας ευχαριστούμε για την ωραία εμπειρία έστω και σύντομη που προσφέρατε στα παιδιά μας.

– Γαρυφαλλιά Στέφα

quote

Ευχαριστούμε για τα μαθήματα!

– Ιωάννης Νικολουδάκης

quote

Θα ήθελα ως γονιός να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για αυτή την καινοτόμα προσπάθεια, σε εσάς και τους συνεργάτες σας. Μέσα από το πρόγραμμά σας, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει ο γιος μου έννοιες και λειτουργίες της αγοράς με απλοϊκό και κατανοητό τρόπο. Ακόμα, ήταν μια ευκαιρία για τα παιδιά να καταλάβουν αν θα μπορούσαν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο αυτό, μέσα από τις συζητήσεις με τους καλεσμένους που είχατε.

Τελειώνοντας μετά από συζήτηση που είχα μαζί του, επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη, ότι γνωρίζοντας το πως λειτουργεί η αγορά γίνονται εν δυνάμει πιο υπεύθυνοι καταναλωτές. Καλό καλοκαίρι και ραντεβού στο επόμενο ΤhesSummerSchool.

– Γεράσιμος Ζιάκας

quote

Πιστεύω πως αυτή η εμπειρία ήταν πολύ χρήσιμη διότι το θέμα της επιχειρηματικότητας είναι πολύ επίκαιρο και θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σε αυτό το υπέροχο πρόγραμμα.

Ο μαθητής

Εμμανουήλ Νικολουδάκης

 

quote

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το υπέροχο e-summerschool. Το ενδιαφέρον του [όνομα μαθητή] ήταν συνεχές κατά την διάρκεια όλων των ημερών της εβδομάδας. Καμία στιγμή δεν ένιωσε ότι βαρέθηκε ή κουράστηκε.

– Οικογένεια Κεφαλάκη

quote

Σας ευχαριστώ θερμά για τις αξιόλογες κι ενδιαφέρουσες ευκαιρίες που δίνετε στα παιδιά μας και θα μ’ ενδιέφεραν κι άλλες παρόμοιες δράσεις.

– Κατερίνα Μπρόζου

quote

Πιστεύω ότι ήταν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα καταλάβαμε με τι ασχολείται ένας επιχειρηματίας και πως υλοποιεί την ιδέα που έχει στο μυαλό του.

Η μαθήτρια

Αντωνία Γιαννάκη

quote

Σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια σας, η οποία κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε επιτυχής!

– Νικόλαος Ξηροφώτος

quote

Όλα τα θέματα που υπήρχαν στο σεμινάριο ήταν πολύ ενδιαφέροντα και επεξηγούνταν πολύ καλά από τους καθηγητές και τους καλεσμένους. Κυρίως μου άρεσε που ο […] ήταν καλεσμένος στο σεμινάριο και επειδή παρακολουθώ την εκπομπή του ήμουν ενθουσιασμένος.Ο […] ήταν πολύ ευγενικός και θεωρώ ότι κάποια πράγματα από αυτά που είπε θα με βοηθήσουν στις μελλοντικές επιχειρηματικές μου δραστηριότητες.

Ο μαθητής

Νικόλας Κούσουλας

 

quote

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία που προσφέρατε στο γιο μου, με το εξ’ αποστάσεως θερινό σχολείο. Το απόλαυσε και ανυπομονεί για το επόμενο!

– Άννα Παπαδοπούλου

quote

Ο [όνομα μαθητή] έμεινε ευχαριστημένος από το σεμινάριο. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

– Μαρία Σαββίδου

Αναφορές στον τύπο