Πρώτα βήματα επιχειρηματικότητας για νέους που συμμετείχαν σε θερινό σχολείο

Ιούνιος 2017

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το εργαστήριο ISEB (www.iseb.gr) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (www.uom.gr) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Θερινό Σχολείο «ThesSummerSchool» με θέμα «Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες». Το πρόγραμμα διεξήχθη την περίοδο 26 με 30 Ιουνίου 2017. Οι 27 μαθητές που το παρακολούθησαν, ηλικίας 14-18 ετών, είχαν την ευκαιρία:

  • να παρακολουθήσουν διαλέξεις πάνω στην επιχειρηματικότητα,
  • να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης,
  • να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας, καθώς και
  • να ξεναγηθούν σε δύο επιχειρήσεις, τη γαλακτοβιομηχανία της ΔΕΛΤΑ και τη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων i4G.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης και ο Επίκουρος Καθηγητής Κώστας Φούσκας, οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία και έργο σε σχετικά θέματα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο «ThesSummerSchool», κατά την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος και επίδοσης των βεβαιώσεων συμμετοχής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνολική εμπειρία. Επιπλέον, θεωρούν πλέον πιο ελκυστικό το ενδεχόμενο ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας μελλοντικά. Τέλος, έδειξαν τη διάθεση τους να συμμετέχουν και σε επόμενες ανάλογες δράσεις που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο.

Το θερινό σχολείο «ThesSummerSchool» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του ΣΕΝ/JA, της 3Ε και των Εκδόσεων Κριτική.

Το ThesSummerSchool at Camp ξεκινάει στις 23 Αυγούστου.

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει.