fbpx

Ρεκόρ συμμετοχών στο τέταρτο e-ThesSummerSchool: 50 οι συμμετέχοντές του!

Μάιος 2021

Η μαγευτική εμπειρία του εκπαιδευτικού προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας συνεχίστηκε! Από τις 4 έως τις 8 Μαΐου 2021, για 20 ώρες, 50 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας. Μέσω του υπολογιστή τους παρακολούθησαν ποικιλία διαλέξεων, άκουσαν τις εμπειρίες επιχειρηματιών, και δούλεψαν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Αυτή τη φορά υπήρξε και ξεχωριστός καλεσμένος: ο Γιάννης Χρηστίδης που μίλησε στα παιδιά για το εγχείρημα Jerry’s Food Truck!

Το επιχειρηματικό ταξίδι των δυνητικών, νέων επιχειρηματιών περιελάμβανε ακόμη το να μάθουν να αναγνωρίζουν «ευκαιρίες» και να αποκτήσουν βάσεις για την ανάπτυξη των δικών τους επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Ακόμη κι αν η επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους δεν είναι προτεραιότητά τους αυτή τη στιγμή, το σίγουρο είναι πως οι δεξιότητες που ανέπτυξαν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα τους φανούν χρήσιμες σε όλη τους τη επαγγελματική καριέρα.

Το πρόγραμμα «e-ThesSummerSchool: Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες» διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης.

Το 4ο e-ThesSummerSchool πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Χρηματιστήριο Αθηνών (Athex), Kleemann, Alumil, Exelixis, Employ EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Είπαν για το τέταρτο e-ThesSummerSchool

quote

Αγαπητέ κ. Νικολαΐδη,

Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε πολύ για το εξαιρετικό πρόγραμμα σας. Η κόρη μας [όνομα μαθήτριας] είναι κατενθουσιασμένη που το παρακολούθησε, την γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον και άλλαξε τον τρόπο σκέψης της.

Φωτεινή Λιακοπούλου

quote

Κύριε Νικολαϊδη συγχαρητήρια σε εσάς και σε όλους τους καθηγητές του 4ου εξ αποστάσεως “σχολείου” που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8/5. Καλή δύναμη, σε ότι κάνετε στο μέλλον για τους Έλληνες μαθητές μας. Θερμή παράκληση να μας ενημερώνετε στο mail μου για οποιοδήποτε νέο σεμινάριο. Ευχαριστούμε.

[Γονέας συμμετέχοντα]

quote

Θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω για την επιμέλεια του προγράμματος που παρακολούθησαν τα παιδιά και ιδιαίτερα για το πολύ ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο που επιλέξατε για να τα φέρετε κοντά σε τόσο σύνθετες, αλλά εξαιρετικά χρήσιμες έννοιες όπως αυτή της επιχειρηματικότητας.

Σημειώστε παρακαλώ ότι το εν λόγο «σχολείο» ήταν πολύ διαφωτιστικό και για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών και αυτό είναι μια ακόμα επιτυχία.

Συνεχίστε την πολύ καλή προσπάθεια και με χαρά να τα πούμε ξανά

[Γονέας συμμετέχοντα]

quote

Η [όνομα μαθήτριας] ήταν ενθουσιασμένη! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Ηλιόπουλος Παναγιώτης

quote

Συγχαρητήρια για τη δράση σας.

Χρήστος Σιμούλης

quote

Σας ευχαριστούμε για όλα.

Καλή συνέχεια

Κατερίνα Σαμακοβλή

quote

Ευχαριστούμε κύριε Νικολαΐδη και συγχαρητήρια για την διοργάνωση.

Παρ’ ότι έχασε κάποια μαθήματα ο [όνομα μαθητή] λόγω έκτακτων υποχρεώσεων, παρακολούθησε τα υπόλοιπα με πολύ ενδιαφέρον όπως είδα αλλά και μου είπε.

[Γονέας συμμετέχοντα]

Αναφορές στον Τύπο

Instagram