36 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το πρώτο e-ThesSummerSchool

Απρίλιος 2020

Το πρώτο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας «e-ThesSummerSchool» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, από τις 21 έως τις 25 Απριλίου 2020. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η ομάδα των συντελεστών του «ThesSummerSchool», ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η παγκόσμια υγειονομική κρίση, κατάφερε να μετατρέψει ένα αμιγώς δια ζώσης πρόγραμμα, σε εξ αποστάσεως.

Με την ίδια συνταγή επιτυχίας και αξιοποιώντας σύγχρονες πλατφόρμες απομακρυσμένης εκπαίδευσης, το «e-ThesSummerSchool» προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα «e-ThesSummerSchool: Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες» διοργανώθηκε από το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης.

Το 1ο «e-ThesSummerSchool» πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, Alumil, εκδόσεις Κριτική, Employ EDU, 2ence Digital Agency, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Αναμνηστικό βίντεο από το πρώτο e-ThesSummerSchool

Ο κ.Φούσκας μίλησε για το πρόγραμμα στο ΔΙΟΝ TV

Είπαν για το πρώτο e-ThesSummerSchool

quote

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την εξαιρετική εμπειρία, που προσφέρατε στην [όνομα μαθήτριας]. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, διαδραστικό, πλούσιο σε περιεχόμενο/κίνητρα και είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρει να αξιοποιήσει όσα έμαθε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επειδή όμως θεωρώ ως εκπαιδευτικός ότι το ταξίδι στη γνώση πρέπει να είναι συνεχές και προοδευτικό, θα σας παρακαλούσα, σε περίπτωση που είτε το ΠΑΜΑΚ είτε εσείς προσωπικά διοργανώσετε κάτι αντίστοιχο, να μας λάβετε υπόψη και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ. Να είστε πάντα καλά και να παρακινείτε νέους ανθρώπους! Καλή δύναμη στο έργο σας!

– Κολιάκου Αναστασία

quote

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρατε στον  [όνομα μαθητή]! Να είστε καλά! Εύχομαι να συνεχίσετε το πολύτιμο  έργο σας, να  εμπνέετε όλα τα παιδιά, εσείς και οι συνεργάτες σας, να ανοίγετε τα  μυαλά και να διευρύνετε τους ορίζοντές τους!

– Κασιμίδου Βασιλεία

quote

Σας ευχαριστούμε. Ο [όνομα μαθητή] ενθουσιάστηκε!! Καλή συνέχεια. Ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχει και σε άλλες δράσεις σας.

– Ιωαννίδου Βούλα

quote

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για αυτή την πρωτοβουλία και για την ποιότητα των διαλέξεων. Σχετικά με τον γιο μου αλλά και τον ξάδερφό του τον [όνομα μαθητή] – επειδή τους προορίζουμε για σπουδές στην Αμερική – θα θέλαμε να γνωρίζουμε ανάλογες εκπαιδευτικές και εθελοντικές δράσεις για να συμμετέχουν τα παιδιά, ν’ αποκτούν εμπειρίες και παράλληλα να χτίζουν τα βιογραφικά τους. Κατά συνέπεια, θα σας είμαστε υπόχρεοι εάν μας ενημερώνατε για τυχόν τέτοιες δράσεις. Ευχαριστούμε πολύ και είμαστε δίπλα σας σε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε.

– Παπαζίδης Γιώργος

quote

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες, γνώσεις και ερεθίσματα που δώσατε στα παιδιά μου. Ελπίζω να τους φανούν χρήσιμα για το μέλλον.

– Βακιρλής Στράτος

quote

[…] σας ευχαριστούμε για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος.

Ελπίζω να γίνει μοχλός στο να δημιουργήσετε και κάτι άλλο, γιατί πάντα υπάρχουν παιδιά που αναζητούν κάτι περισσότερο, κάτι διαφορετικό, αφού το σχολείο δυστυχώς τα κάνει να βαριούνται.

Ο γιός μου […] ήταν καθηλωμένος επί τόσες ώρες καθημερινά και μονολογούσε ότι είναι καλό και ενδιαφέρον [σ.σ. το πρόγραμμα]. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Με ρώτησε μάλιστα αν υπάρχουν και άλλα σεμινάρια γιατί του αρέσει η νέα γνώση και οι προκλήσεις. […]

Είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε στη νέα γενιά μήπως και αλλάξει η νοοτροπία, αλλά και να δώσουμε ώθηση στα παιδιά να μην νιώθουν εγκλωβισμένα σε ένα σύστημα στείρας μάθησης, αλλά να μπορέσουν να ανοίξουν φτερά και να ξεδιπλώσουν ότι δυνατότητες έχουν κρυμμένες, αλλά και να αναπτύξουν και κάποιες που δεν θα δοκίμαζαν ποτέ.

Παρασύρθηκα, αλλά πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι για την εμπειρία και τη γνώση που του παρείχατε.

– Ζυμαράκη Ιφιγένεια

quote

Σας ευχαριστώ για τις ώρες σας και τις γνώσεις που αφιερώσατε. Η συμμετοχή της συγκεκριμένης φοιτήτριας [σ.σ. προσκεκλημένης που μίλησε για τις σπουδές της στις ΗΠΑ και “βομβαρδίστηκε” από ερωτήματα των παιδιών για την εμπειρία της αυτή και την προετοιμασία της για να φτάσει εκεί] ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, σε σημείο που την άκουσα και εγώ.

– Καλαϊτζόπουλος Ευγένιος

quote

Ήταν εξαιρετική εμπειρία για τον [όνομα μαθητή]. Νομίζω θα σας το πει και ο ίδιος!!!

– Κώστα Γιώργος

quote

Σας ευχαριστώ πολύ, τόσο για την πολύ ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική εμπειρία που προσφέρατε στα παιδιά μας, όσο και για τις ευχές για την [όνομα μαθήτριας]. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες διοργανώσεις που θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που δυστυχώς δεν προσφέρει το σχολείο. Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο έργο σας!

– Δημοσιεύεται ανώνυμα

quote

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Ο γιος μου βρήκε την όλη εμπειρία πολύ ενδιαφέρουσα και είχε μια πρώτη γεύση του… μέλλοντος. Αν και κουραστικό, λόγω του ότι τα πρωινά είχε τις παραδόσεις από τα μαθήματα του σχολείου, του έδωσε πολλά ερεθίσματα και πολλά θέματα για συζητήσεις μας αλλά και περαιτέρω διερεύνηση.

– Χατζηκώστας Αντώνης

Αναφορές στον τύπο