Γνωρίστε τους εισηγητές
O Γιάννης Νικολαΐδης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός του Α.Π.Θ. και, τη στιγμή αυτή, Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Για περισσότερα από 10 χρόνια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Υπήρξε επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, καθώς και εξωτερικός συνεργάτης αρκετών εταιρειών – οργανισμών (ΚΡΥΣΤΑΛ, ATLANTIS Engineering, ΜΕΤΑΛΛΟΝ Τεχνολογική, Frigotec, Δ.Ο.Κ.Π.Υ. κ.α.), κυρίως σε σχέση με θέματα ποιότητας αλλά και οργάνωσης της λειτουργίας τους. Από το 1995 έχει διδάξει σε πολυάριθμα σεμινάρια στελεχών επιχειρήσεων, σε ποικιλία θεμάτων. Είναι επιστημονικά Υπεύθυνος του θερινού σχολείου νεανικής επιχειρηματικότητας “Teen Business School” που αφορά νέους και νέες 14 ως 18 ετών.
Ο Κωνσταντίνος Φούσκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη θέση «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και Τεχνολογική Καινοτομία» και διδάσκει θέματα σχετικά με την ανάπτυξη καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικό επιχειρείν και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ασχολείται ερευνητικά και διδακτικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα. Οι σπουδές του είναι στα τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης και Διοίκηση Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπάρξει μέντορας και διάφορα προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας όπως το Ace-In , το Orange Grove, το Innovathens, το Ekinisi Lab κ.α και σε διαγωνισμούς καινοτομίας όπως το e-nnovation και το Διαγωνισμό Καινοτομίας iBank. κ.α και έχει συμβουλεύσει πάνω από 200 επιχειρηματικές ιδέες. Έχει επίσης ασχοληθεί εκτενώς με την συμβουλευτική σε επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, και την διαχείριση καινοτομίας και τέλος τη μεταφορά τεχνολογίας μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του European Space Agency (ESA), Technology Transfer initiative. Έχει συμμετάσχει επίσης σε καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες με διεθνή παρουσία και κυρίως τεχνολογικό χαρακτήρα. Θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την νεανική επιχειρηματικότητα και ειδικά την συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη και την βελτίωση του εθνικού επιπέδου καινοτομίας μέσα από την χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτόμων τρόπων προσέγγισης των επιχειρηματικών προβλημάτων.
Ο Παντελής Αγγελίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ece.uowm.gr). Έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1989, ενώ είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το ίδιο Τμήμα (1993). Είναι επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και στο Πανεπιστήμιο του Kingston στη Μ. Βρετανία., ενώ διατέλεσε επισκέπτης καθηγητής του ΜΙΤ Media Lab το 2009-10 και 2014-15. Έχει κάνει σπουδές εξειδίκευσης στη διοίκηση οργανισμών καινοτομίας στο ΜΙΤ Sloan. Διετέλεσε πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), ενώ αυτό το διάστημα είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ). Έχει κατοχυρώσει τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας συσκευών τηλεϊατρικής. Έχει συμμετάσχει στην ίδρυση δύο καινοτομικών εταιρειών, μίας στο χώρο της ψηφιακής υγείας (www.vidavo.eu) και μιας στο χώρο του Blockchain (www.blockachain.gr). Είναι Marshall Memorial Fellow και υπότροφος του ιδρύματος Μποδοσάκη. Έχει ως κύριο ενδιαφέρον τη μετεξέλιξη ερευνητικών αποτελεσμάτων σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, εστιάζοντας σε τεχνολογίες πρόληψης, προαγωγής υγείας και ενεργούς γήρανσης.
O Θεόφιλος Μυλωνάς είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (ΑΠΘ) με Μεταπτυχιακό σε Πληροφοριακά Συστήματα (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Είναι συν-ιδρυτής εταιριών τεχνολογίας (Cardisoft, mSolutions, YSS Software and Digital Services, Exandia). Έχει 25 χρόνια εμπειρίας που απέκτησε από θέσεις ευθύνης – διοίκησης επιχειρήσεων ως Διευθύνων Σύμβουλος. Έχει βραβευθεί από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με τον Έπαινο Επιχειρηματικής Αριστείας, ως επιβράβευση της επιχειρηματικής πολιτικής που ακολούθησε για τη δημιουργία και ανάπτυξη της επιχείρησής του. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (www.sepve.org), ενώ αυτό το διάστημα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Πληροφορικής της ΕΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία από ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση έργων υλοποίησης Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα ως επιστημονικά υπεύθυνος εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής και προσκεκλημένος ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντά είναι οι τεχνολογίες Artificial Intelligence, Blockchain και Big Data, ενώ τον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική.
Ο Κώστας Τραμαντζάς είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση σε θέματα Βιομηχανικής Διοίκησης. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία σε θέματα αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο την οικονομική τους εκμετάλλευση, ενώ παράλληλα έχει δουλέψει με μεγάλο αριθμό νεοφυών επιχειρήσεων (startups) πάνω σε θέματα επιχειρηματικής στρατηγικής και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Σήμερα είναι στέλεχος ανάπτυξης στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και διαχειριστής της προ-θερμοκοιτίδας ok!Thess.
H Παναγιωτίδου Σοφία εργάζεται για περισσότερο από 20 χρόνια στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης φοιτητών και νέων αποφοίτων, σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, επαγγελματικής δικτύωσης και διαμόρφωσης στοχευμένης στρατηγικής αναζήτησης εργασίας. Επιπλέον συντονίζει και συμμετέχει σε ποικίλες πρωτοβουλίες σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, και συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, ως εισηγήτρια θεματικών συμβουλευτικής καριέρας. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πεδίο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη «Διδακτική των Γλωσσών και τη Γλωσσική Επικοινωνία» (Α.Π.Θ.) και στην «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα «Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Α.Π.Θ. και είναι κάτοχος διπλώματος διοίκησης επιχειρήσεων της I.C.B.S.
Ο Αλέξανδρος Θάνος έχει κάνει σπουδές στη Θεολογία, την Κοινωνιολογία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά και ειδίκευση στη Στρατηγική Ανάπτυξη Εταιρειών. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, διετέλεσε Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Πόρων και Προγραμμάτων Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Τζέιμι Καβάζος είναι Αρχιτέκτονας από το πανεπιστήμιο του Texas στο San Antonio και έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Έρευνας και της Ανάπτυξης, του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, 3d printing και 3d scanning. Έχει πολυετή εμπειρία στην Διοίκηση για ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ευρώπη. Ιδρυτής της εταιρείας Thes3D που ειδικεύεται στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της τρισδιάστατης σάρωσης.